21 januari 2019

Daken

DAKBEDEKKING

Wanneer u een plat dak heeft kunt u de hulp van onze loodgieter wellicht goed gebruiken bij het onderhouden van uw dakbedekking. De dakbedekking vormt geregeld een bron voor een lekkage in huis, waarbij het vocht in het houtwerk van uw dak kan trekken. Dit veroorzaakt rottende plekken die moeilijk te herstellen zijn. Ook kan dit zorgen voor schimmelplekken op muren en plafonds. Dakbedekking is over het algemeen niet heel sterk, waardoor er al snel schade aan dakbedekking kan ontstaan. Bij een hevige storm waarbij steentjes en takken tegen u dakbedekking slaan kunnen er barsten ontstaan. Maar ook in de zomer kan het zorgen voor lekkages als bijvoorbeeld de zon een lange tijd op de dakbedekking schijnt. In dit geval ontstaan scheurtjes waarlangs het regenwater of andere vormen van neerslag bij uw woning naar binnen trekken. Hoe sneller u onze loodgieter inschakelt, des te kleiner de kans op eventuele waterschade.

DAKGOTEN

Als uw dakgoot meerdere beschadigingen heeft of de dakgoten zijn verouderd dan is het raadzaam om de dakgoot op tijd te (laten) vervangen. Het lekkende water veroorzaakt namelijk schade aan de houten ombouw. Een dakgoot vervangen is een klus die wij heel vaak uitvoeren en zodoende professioneel en snel kunnen uitvoeren.

DAKINSPECTIE

Het is echter mogelijk om een lekkage voor te zijn, door deskundig onderhoud van uw dak, en door jaarlijks een dak inspectie uit te laten voeren. Met een dak inspectie worden alle knelpunten aan de dakbedekking gecontroleerd, en kan beginnende schade aan het dak direct worden verholpen. Bij NB TECHNICS kunt u advies vragen voor het onderhoud aan uw dak en dakbedekking, en is het tevens mogelijk om een dak inspectie aan te vragen.

HEMELWATERAFVOER/ REGENPIJPEN

Zijn er problemen met de regenpijp? Wij staan dagelijks voor u klaar om problemen op het gebied van hemelwater afvoer op te lossen. Er is immers niets vervelender dan een verstopping of een lekkage. Misschien zijn er verstoppingen of andere gebreken in uw afvoer dan zullen wij dit zo snel mogelijk verhelpen.